Over onze workshops

Wil je zelf koekjes leren versieren?

Schrijf je dan in voor een van onze leuke & leerzame workshops!

Tijdens een workshop leer je de mooiste versierde koekjes maken onder de enthousiaste begeleiding van Koekenbakker Mariëlle en aan het eind van de dag ga je naar huis met een doos vol heerlijke zelf versierde koek-kunstwerkjes en een heleboel nieuw opgedane kennis, ervaring en inspiratie!

Marielle geeft workshops op gastlocaties door heel Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Neem voor een impressie van deze workshops, de verschillende thema's en de prachtige resultaten van de cursisten eens een kijkje in ons fotoalbum

 

   

 

Een overzicht van de geplande workshops vind je in onze workshop agenda.

 


 

Basisworkshop Koekjes Versieren & Werken met Royal Icing

Tijdens een basisworkshop gaan we uitgebreid in op alles wat je wilt weten over koekjes bakken en versieren met royal icing. De focus zal liggen op het werken met royal icing (eiwitglazuur) dus wij bakken de koekjes die je gaat gebruiken vast van te voren. Uiteraard krijg je wel recepten, een werkbeschrijving en veel tips & trucs voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis. 

Je leert hoe je royal icing maakt in de verschillende consistenties en hoe je het kleurt en gebruikt in spuitzakken. Bij het versieren van de koekjes gaan we gebruik maken van allerlei speciale technieken en spuitmondjes waar je heel mooie effecten mee kunt bereiken op koekjes. 

Tijdens een dagworkshop maak je zo'n 10-12 verschillende koek-ontwerpen. Hierbij natuurlijk veel leuke gewone 'platte' koekjes in een thema passend bij het seizoen maar ook een groter 3D-project (bijvoorbeeld een vogelhuisje van koek) en één of meerdere 'staande' (3D) koekjes.

Onze dagworkshops zijn intensief vanwege het volle programma maar aan het eind van de workshop ga je naar huis met een doos vol zelf versierde koekjes en een heleboel nieuw opgedane kennis, ervaring en inspiratie!

Het gebruik van de benodigde materialen, de koekjes, de recepten en een doos om al je zelf versierde koekjes mee naar huis te nemen zijn altijd bij de prijs inbegrepen.

Een overzicht van de geplande basisworkshops vind je in onze workshop agenda.

 

  

 


 

Themaworkshop

Onze themaworkshops zijn bedoeld voor iedereen die al eens een basisworkshop koekjes versieren & werken met royal icing bij De Koekenbakkers heeft gevolgd of op een andere manier al enige ervaring heeft opgedaan met het bakken van koekjes en het werken met royal icing.

De focus ligt in deze workshops meestal op het bouwen & versieren van een grotere 3D-constructie van koek. Ook gaan we dieper in op het werken met royal icing en de verschillende decoratietechnieken. De basis (recepten, koekjes bakken & werken met royal icing) wordt nog maar heel kort besproken, we gaan vrijwel direct aan de slag. Omdat we minder tijd besteden aan de uitleg van de basisbeginselen is het tijdens deze themaworkshops mogelijk om wat meer tijdrovende projecten te maken en dieper in te gaan op de vele technieken en mogelijkheden die het koekjes versieren en werken met royal icing juist zo leuk maken!

Een overzicht van de geplande themaworkshops vind je in onze workshop agenda.

 

    

 


 

Gastworkshop

Gastworkshops hebben dezelfde inhoud als de workshops die we in onze eigen workshopruimte geven (zoals hierboven beschreven) maar deze workshops worden gegeven op gastlocaties door heel Nederland (en daarbuiten).

Voor alle gastworkshops geldt dat het mogelijk is je individueel in te schrijven.

De prijs per persoon varieert per locatie omdat de gastlocatie een bijdrage vraagt voor de lunch en onze reiskostenvergoeding. 

 


 

Groepsworkshop

Het is ook mogelijk om met een groepje van minimaal 8 personen een besloten workshop met thema naar keuze te reserveren op een zelf gekozen datum en tijdstip. Voor deze groepsworkshops kan gratis gebruik gemaakt worden van onze workshopruimte of er kan in overleg een andere geschikte locatie gezocht worden.

Neem voor meer informatie contact met ons op.