Workshop Basis Koekjes (GEANNULEERD)

Locatie: Zalencentrum De Parel in Hardinxveld-Giessendam (NL)

Thema: Kerst / Winter 

Niveau: Geschikt voor beginners

Prijs: 115,00 p.p. (incl. lunch en koffie/thee)

Het gebruik van de benodigde materialen, de koekjes, de recepten en een doos om je koekjes in mee naar huis te nemen zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Deze workshop is VOLGEBOEKT. Aanmelden voor de reservelijst kan nog wel.

CORONA UPDATE:

Vanwege de huidige corona-maatregelen zijn we voor de gastworkshops die oorspronkelijk bij Taartshoppie in Zwijndrecht gegeven zouden worden uitgeweken naar deze nieuwe, ruimere locatie. De workshops zullen gegeven worden in een zaal waar voldoende ruimte is om de tafels voor de cursisten in een 'Heel Holland Bakt' opstelling op 1,5 meter afstand van elkaar te plaatsen. Verder gaan we de workshop zó organiseren dat we ons aan de corona-regels kunnen houden en zijn er handschoenen, ontsmettingsmiddel en mondkapjes aanwezig.

 

Inhoud van de workshop:

Tijdens deze basisworkshop gaan we uitgebreid in op alles wat je wilt weten over koekjes bakken en versieren met royal icing. De focus zal liggen op het werken met royal icing (eiwitglazuur) dus wij bakken de koekjes die je gaat gebruiken vast van te voren. Uiteraard krijg je wel recepten, een werkbeschrijving en veel tips & trucs voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis. 

Je leert hoe je royal icing maakt in de verschillende consistenties en hoe je het kleurt en gebruikt in spuitzakken. Bij het versieren van de koekjes gaan we gebruik maken van allerlei speciale technieken en spuitmondjes waar je heel mooie resultaten mee kunt bereiken op koekjes. 

Tijdens een dagworkshop maak je zo'n 8-10 verschillende koek-ontwerpen. Hierbij natuurlijk veel leuke gewone 'platte' koekjes in een thema passend bij het seizoen maar ook een 3D koekproject, bijvoorbeeld een vogelhuisje van koek of één of meerdere 'staande' (3D) koekjes.

Onze dagworkshops zijn intensief vanwege het volle programma maar aan het eind van de workshop ga je naar huis met een doos vol zelf versierde koekjes en een heleboel nieuw opgedane kennis, ervaring en inspiratie!

 

 Naar het overzicht